Bleja do jaja .com

Igrice, smesne slike i video klipovi, programi, vicevi, zabava, sve na jednom mestu...



Lagane šetnje igrača golfa na travnjacima Doline kardinala ili nekog drugog evopskog igrališta na terenima u Peruu se mnogo razlikuju - igrači uz golf palice moraju da nose i mačete.

Šezdesetorica investitora, koji nikada nisu igrali golf, iz 14 zemalja otvorili su Amazon Golf, prvi golferski klub gde su igrališta okružena močvarama i jezercima prepunim pirana i krokodila, a osoblje golf-kluba pre svake započete partije sa travnjaka štapovima tera boe, preneo je zagrebački "Večernji list".

Već sam dolazak do igrališta nije jednostavan, jer je Amazon Golf sagradjen kraj grada Ikitosa smeštenog usred džungle, do koga ne vodi ni jedna saobraćajnica. Golferi dolaze avionom ili brodićima, a po terenu se voze isključivo terencima ili "taksijima", koji su u stvari motorne rikše.




Zanimljivo je da su investitori, otkupivši za jeftin novac stari ranč u Amazonu, namerno naselili pirane i kajmane u veštačka jezerca, a velike zmije same su došle iz obližnje džungle. Najveći problem bilo im je uredjenje proplanaka i njihovo održavanje pod niskom travom, jer zbog tropske klime, 280 litara kiše po kvadratnom metru godišnje, vegetacija u Amazon Golfu buja znatno brže nego na bilo kojem drugom golfskom igralištu na svetu.

Uprkos velikom broju životinja koje borave na igralištu, vlasnici tvrde da je do danas zabeležen samo jedan incident. Pirana je odgrizla prst golferu koji je za lopticom pošao u veštačko jezero, ali većih posledica nije bilo.

Amazon Golf ne nudi svojim gostima bazene, noćne klubove ili raskošne bankete, ali njihov restoran jedini je na svetu koji nudi paiće, praistorijsku tri metra dugu rečnu ribu, koja naraste do 450 kilograma težine.

"Zasad nemamo previše posetitelja, ali svaki početak je težak", optimista je jedan od investitora, koji je pre dve godine prodao kuću da bi uložio novac u Amazon Golf.


0 коментара:

Постави коментар

Zabava

Brojac

Zabava

Blog Archive

Bleja do jaja na Facebooku

Brojac posete

Brojac 2

About this blog

Najzanimljivije stvari na netu !

Radar