Bleja do jaja .com

Igrice, smesne slike i video klipovi, programi, vicevi, zabava, sve na jednom mestu...

Amerikanac Brian Berg već godinama ima samo jednu zanimaciju - pravljenje kula od karata i sigurno je jedan od najboljih u svom "poslu". Prvu kulu od karata načinio je sa osam godina, a 37-godišnjak danas drži rekord u pravljenju najveće kule od karata ikada.


Svoje instalacije Berg je postavljao u gradovima širom Sjedinjenih Američkih Država, a proslavio se izgradnjom osam metara visoke kule od 1.060 špilova karata.

Amerikanac od karata pravi replike nekih najpoznatijih dvoraca na svijetu. Tvrdi da mu se rijetko kada desi da se kula sruši.

"To je moj oblik arhitekture. Zbog strukturalne geometrije i težine karte su veoma jake i stabilne", kazao je Berg.

Svoju vještinu izrade kule od karata usavršavao je skoro 30 godina, a nekoliko puta je obarao vlastite rekorde i upisivao se u Guinnessovu knjigu rekorda.

"Koristim mnoge tehnike pri pravljenju kule. Nikada ne postavljam karte nasumično, već s određenim strukturalnim i vizuelnim ciljem. svaku kartu postavljam pod određenim uglom kako ne bi došlo do savijanja kartice zbog opterećenja i pada", objasnio je.

Naravno, niti jedna njegova kula nije vječna.

"Ja uživam u tome kad rušim kulu koju sam izgradio jer sam i ti shvatio kao dio kreativnog procesa", dodao je, prenosi Daily Mail.

0 коментара:

Постави коментар

Zabava

Brojac

Zabava

Blog Archive

Bleja do jaja na Facebooku

Brojac posete

Brojac 2

About this blog

Najzanimljivije stvari na netu !

Radar